dimecres, 25 de desembre del 2013

COMUNICACIÓ DIGITAL


Els mitjans audiovisuals tenen molta importància en el nostre dia a dia , la comunicació amb aquests mitjans és constant . Després d'haver vist la conferència sobre la comunicació audiovisual realitzada pel senyor Guillermo Orozco , extrauré cinc idees principals i en faré una mica de reflexió :



  1. No pel fet de ser audiència, tenim les capacitats necessàries per interpretar i entendre totes les coses que podem veure pels mitjans.
  2. Relació dels joves a l'escola amb les noves tecnologies . Ha de comportar una RESPONSABILITAT.
  3. Hi ha diferents programes que ens ensenyen el més enllà , el que està darrere la pantalla.
  4. Mediació entre el nen i la pantalla.
  5. Podem arribar a veure una realitat completament diferent.


Per tant , és important el fet de fer un ús digital correcte amb les noves tecnologies. 
Les aportacions són un fet de suport en l'educació i l'escola, però aquest ús ha de ser responsable per part de tots i totes. És molt important també veure la realitat i no deixar-se enganyar per tècniques de " marketing" , per poder vendre un producte amb més facilitat. Precisament , l'objectiu de certes campanyes comercials i publicitàries fan que el comprador tingui un impuls per comprar, sense pensar detalladament les causes o les conseqüències.

També és important destacar que les presentacions amb prezi o power point són un suport indispensable avui en dia, en qualsevol àmbit educatiu. No només és important aprendre com funciona, també és important saber ensenyar a com fer una presentació amb mitjans digitals, sobretot a aquells alumnes més grans de cicle superior de Primària. Les presentacions poden ser senzilles , clares i breus. La importància és la familiarització amb el món digital i la digitalització a les nostres aules, amb l'objectiu d'anar aprenent mitjançant la motivació d'un programa atractiu com pot ser el prezi.

Quan parlo d'atracció , em podria referir a la sensació que vam tenir el meu company Guillem i jo en el treball "Identitat i territori" . Mai havíem fet cap prezi, no teníem experiències prèvies, però un cop ens hi vam posar vam anar cercant i descobrint noves maneres de fer un treball que desconeixíem. Si més no , quan aconsegueixes arribar al cim ( acabar el prezi ) amb el teu esforç i la col·laboració conjunta dels components del grup , el grau de satisfacció és inmens. Aquest és el meu objectiu en un futur proper . Transmetre als nens i nenes que amb esforç i constància, cap repte digital nou ha de ser un problema .



Com ampliació , us animo a que visualitzeu aquest anunci i comenteu en aquest mateix blog que n'opineu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada